Ga naar de inhoud

Voor wie?

Ik werk in opdracht van theatergezelschappen en sociale instellingen die sociaal kwetsbare mensen bijstaan. Theater kan op allerlei manieren fantastisch gebruikt worden om complexe sociale problematiek op te pakken zoals armoede, misdaad, pesten, verslaving, trauma, en psychiatrische problemen. Scholen, gevangenissen, zorginstellingen, lokale overheden kunnen allemaal veel baat hebben bij het probleemoplossende aspect van theater.

De deelnemers met wie ik werk, hebben te maken met problemen zoals seksueel geweld, huiselijk geweld, migratie, armoede, institutioneel geweld en racisme. Vanuit een goede sfeer kan theater ons de kans geven ons te uiten en de sociale problemen waar we mee te maken hebben beter te begrijpen, van waaruit we kunnen zoeken naar oplossingen.

Een traject duurt een week (intensief) tot een aantal maanden en eindigt meestal met een interactieve voorstelling die meerdere keren gespeeld kan worden.

Gedurende het maakproces werken we aan zelfvertrouwen en verbinding tussen de spelers. De deelnemers delen op een creatieve manier hun ervaring met het probleem. Dit levert diepgaande gesprekken, inzichten en een vergroot zelfvertrouwen op. Op basis van de kennis en ervaringen van de deelnemers maken we voorstelling die de stem en de vraag van de kwetsbaren laat horen.

Na de (korte) voorstelling is er een forum: het publiek en de spelers van de voorstelling gaan met elkaar in gesprek over oorzaken en oplossingen van het uitgespeelde probleem. Dit forum is in een creatieve vorm, wat meer inzicht geeft dan enkel praten.

Neem hier contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een project op maat.

Opdrachtgevers o.a.:
Vizier Oost
Keti Koti Zwolle
Dimencegroep Deventer
Universiteit Keulen
Médécins du Monde
Universiteit Sevilla
Caritas
Group Antiracist d’Accompagnement et de Défense des Etrangèrs et Migrants
Dabateatr