Ga naar de inhoud

Solovoorstelling de Prinses en de Kikker

Een sprookjesvoorstelling voor volwassenen en kinderen

Ga mee op een helende reis in een eeuwenoud sprookje

In mijn werk maak ik veel gebruik van sprookjes. Het zijn schatten van onze voorouders, prachtige verhalen bomvol symboliek en levenslessen. Maar welke lessen dan? En hoe haal je die eruit?

In deze solovoorstelling vertel ik het sprookje van de prinses die bij een put gaat spelen met haar dierbaarste bezit, namelijk haar gouden bal… en hem kwijt raakt! Wanneer deze verdwijnt in de duisternis van de diepe put, komt een vies, nat beest op haar pad en zal ze keuzes moeten maken die haar voorgoed veranderen.

Wat bezielt de prinses? Waarom laat ze het overvloedige paleis achter zich om in haar eentje in een bos te spelen? Waar staat de kikker symbool voor? In het nagesprek worden deze zaken duidelijk.

Het is een voorstelling voor iedereen die van sprookjes houdt, zich bezig houdt met emotionele ontwikkeling of interesse heeft in de betekenis van sprookjes.

De voorstelling gaat onder anderen over in de put zitten, omgaan met de duisternis, moed, vertrouwen en natuurlijk liefde. Hij is gemaakt voor volwassenen en kan aangepast worden voor kinderen.

Concept en tekst: Marike Mahtat-Minnema Spel: Marike Mahtat-Minnema Coaching en decor: Dolf Moed (www.theaterfiets.nl) Kostuums: Hall 11